Categorieën

Zelfzorg / Endor-Optimum - 60 caps [uit de Handel genomen]

Endor-Optimum - 60 caps [uit de Handel genomen]
Endor-Optimum - 60 caps [uit de Handel genomen]
0 Reviews | Review toevoegen

Het combinatie-preparaat Endor-Optimum bevat behalve D-phenylalanine vele andere ondersteunende stoffen, zoals Curcuma, N-acetylcysteine, de vitamines B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, Foliumzuur en mineral

€ 0,00
Prijs per 

 

Aantal: 
Bestellen

| Meer

Het lichaam beschikt over een zelfherstellend systeem dat stress, ziekten, trauma’s en andere vormen van belasting geneest. Dit herstelproces wordt bestuurd door het endorfinesysteem. Het endorfinesysteem bestaat uit drie stofjes: endorfine, enkefaline en dynorfine, die erg gevoelig voor overstimulatie zijn. 
Zodra de werking v/h endorfinesysteem afneemt ( = resistentie), neemt de stress i/d psyche + lichaam toe. Vervolgens kunnen de hersenen + lichaam de stress niet meer neutraliseren en ontstaat er div. pathologie.
 

Enkefaline

Functies:

 • Kalmeert het zenuwstelsel (door de werking van GABA te verlengen) en verbetert de slaap. Heeft dezelfde werking als benzodiazepines (bv. Valium)
 • Regelt de psychomotoriek
 • Ontspant de slokdarmklep (verbinding met maag)
 • Activeert dopamine in het nigrostriatale circuit van de hersenen (regelt de motoriek)
Pathologie (resistentie)
 • Onrust en slaapproblemen (door verminderde GABA-werking)
 • Impulsiviteit, restless legs, tics
 • Gespannen slokdarmklep
 • Motorische problemen, Parkinson


Wat doet D-phenylalanine precies?

Enkefaline wordt door een bep. enzym afgebroken en D-phenylalanine breekt weer dit enzym af.Endorfine:

 • reguleert de werking van 500 + eiwitten die te maken hebben met energie, geluk, aandacht/concentratie, motivatie, stressbeheersing, vruchtbaarheid en immuniteit.
 • activeert insuline, dopamine, serotonine en remt de stresshormonen. Hierdoor hebben we een stabiele bloedsuikerspiegel, voelen we ons gelukkig, energiek, rustig en in verbinding met zichzelf en anderen.
 • activeert het celherstel. Voorbeelden.: aanmaken van nieuwe hersencellen en het voorkomen en genezen van auto-immuunziekten (bv. Diabetes 1, Lupus).
Pathologie: o.a. toegenomen pijngevoeligheid, vergeetachtigheid (Alzheimer), vermoeidheid en eetstoornissen. Verminderde werking dopamine (bijv. AD(H)D), serotonine (depressie),  insuline (Diab.1 en 2), endorfine + oxytoxine (bijv. borderline). Sneller irritatie, toename stress, angstklachten, allergische klachten, (auto-)immuunziekten. Verminderde weerstand tegen virale en bacteriële aandoeningen, en nog veeeel meer

Dynorfine:

 • Herstelt de werking van endorfine, dopamine en serotonine
 • Zorgt voor de activatie van cortisol
 • Dynorfine is de ‘loslaatstof’ voor nare ervaringen, angsten en trauma’s
 • Regelt de ontgifting (via de P450 enzymen)
 • Remt NMDA (eiwit dat het sympathische zenuwstelsel activeert)
 • Zorgt voor het behoud van calcium in de beenderen
Pathologie: o.a. resistentie van endorfine, dopamine en serotonine, voorkeur veel vet eten, weinig interesse, mijden van mensen, moeite met ‘loslaten’. Verlaagde cortisol, CVS, burn-out en bijnieruitputting, zwart/wit denken, suïcidale gedachten. Verminderde ontgifting (meervoudige chemische sensitiviteit), overmatige NMDA-activiteit (piekeren, druk in hoofd). Calciumverlies, osteoporose, etc, etc.

Het endorfinen-stelsel bestaat dus niet alleen uit Enkefaline. Het combinatie-preparaat Endor-Optimum pakt het hele endorfinestelsel aan, doet zodoende veeel meer dan enkelvoudig D-phenylalanine.


Zie voor het hele verhaal:    www.exendo.nl

Productbeschrijving

Samenstelling
Endor-Optimum bevat per 3 vegetarische capsules (dagdosering):
Ingrediënten Gewicht ADH %
N-acetyl-cysteïne 100 mg -  
Kurkuma geelwortel (curcuma longa)(25:1 extract, 95% curcumine) 100 mg(komt overeen met 95 mg curcumine en 2,5 g kurkuma) -  
Ashwagandha (Withania somnifera)(8% withanolide) 100 mg(komt overeen met 8 mg  withanolide) -  
L-histidine 100 mg -  
Camu camu (Myrciaria dubia)(4:1 ratio) 100 mg(komt overeen met met 400 mg Camu camu) -  
Betaïne HCL 75 mg -  
Vitamine C (Ascorbylpalmitaat) 75 mg 94%  
D-fenylalanine 75 mg -  
Citrus aurantium (bittersinaasappel)(40% Hesperidine) 75 mg(komt overeen met 30 mg Hesperidine) -  
Citicoline (CDP Choline) 50 mg -  
L-taurine 50 mg -  
Rhodiola rosea 50 mg -  
R-Alfaliponzuur (natrium-R-lipoaat) 50 mg -  
Magnesium N-Acetyltaurinaat (ATA Mg®) 50 mg -  
L-carnosine 30 mg -  
Myo-inositol 25 mg -  
Vitamine B1 (thiamine hydrochloride) 4,2 mg 300%  
Vitamine B2 (Riboflavine) 4,8 mg 300%  
Vitamine B3 (niacine) 25 mg 150%  
Vitamine B5 (Pantotheenzuur) 18 mg 300%  
Vitamine B6 (pyridoxal 5'-fosfaat, P-5-P) 6 mg 300%  
Vit. B12 (Methylcobalamine) 3 mcg 300%  
Zink (zinkbisglycinaat) 8 mg 80%  
Bèta-caroteen (provitamine A) 2,61 mg -  
Mangaan bisglycinaat 500 mcg 25%  
Biotine (vitamine H) 150 mcg (0,15 mg) 300%  
Foliumzuur 100 mcg (0,1 mg) 50%  
       
Hulpstoffen

Cellulose (grondstof capsule). Exendo® Epigenomics maakt geen gebruik van de antikleefstof magnesiumstearaat. Deze stof - die overgenomen is uit de farmaceutische industrie - verhindert het kleven van de capsules aan de mallen van volautomatische capsuleermachines. Exendo® Epigenomics werkt met halfautomatische capsuleermachines zonder toevoeging van deze stof. Hierdoor wordt het capsuleerproces beduidend duurder, maar wél met een gezonder en efficiënter product als eindresultaat. Magnesiumstearaat heeft twee directe gevolgen voor de opneembaarheid:


 1. Het vermindert de oplosbaarheid van de capsules van 90% naar 25%,
 2. Het legt een coatinglaag op de inhoud van de capsule waardoor de biologische opneembaarheid van het product afneemt. Dit wordt in deze video gedemonstreerd.

Magnesiumstearaat heeft in Californië (het Amerikaanse mekka van de natuurgeneeskunde) de status van kankerverwekkende stof die tevens aangeboren afwijkingen veroorzaakt (document 'section 15'). Een stof die naar onze mening niet thuishoort in de natuurgeneeskunde.

Aantal capsules en gewicht 60 capsules (35g netto totaalgewicht, 550 mg/capsule)
Gegarandeerd vrij van Gluten, lactose, caseïne, soja, suiker, mais, niet natuurlijke conserveermiddelen, synthetische geur-, kleur-, smaakstoffen. Dit product is hypo-allergeen. Geschikt voor vegetariërs/veganisten.
Bijzonderheden Endor-Optimum is een exclusieve samenstelling van Exendo Epigenomics.
Fysiologie/werking

Endor-Optimum is een synergetische samenstelling, het bevat bestanddelen die elkaar versterken.

Vanwege de Europese claimswetgeving moeten we zeer voorzichtig zijn met wat we claimen op het etiket of in de webwinkel. Het is dan ook niet meer mogelijk om de eigenschappen en de werking van Endor-Optimum te beschrijven.

Gebruik Aanbevolen dagdosering: ochtend 2 capsules en avond 1 capsule, bij voorkeur in te nemen een half uur voor de maaltijd (bij mensen met maagklachten net voor de maaltijd). De maximale dagdosering is 6 capsules, hetzij anders geadviseerd. De aanbevolen dagdosering niet overschrijven. Niet gebruiken bij kinderen tot 4 jaar.  Buiten het bereik van jonge kinderen houden. Droog en bij koeltemperatuur bewaren. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt.
Waarschuwing Dit product bevat fenylalanine en mag daarom niet worden gebruikt door mensen met fenylketonurie en mensen die antipsychotica of MAO-remmers gebruiken. Andere interacties met geneesmiddelen en natuurproducten zijn mogelijk. Raadpleeg hiervoor een deskundige.
Nutritionele analyse
Klasse
Totaal vetten 2,4 g/100 g
Totaal eiwitten 41,9 g/100 g
Totaal koolhydraten 47,3 g/100 g
Energetische waarde 378 Kcal/100 g
Energetische waarde 1.605 kJ/100 g
Artikel-nummer L-ENOP
Notficatie nummer NUT/PL/AS 2061/7
Adviesverkoopprijs 44,5 euro (incl. 6% btw)

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.