Categorieën

Receptplichtig / Diversen / LEUCOVORINE SANDOZ CAPSULE 15MG

LEUCOVORINE SANDOZ CAPSULE 15MG

LEUCOVORINE SANDOZ CAPSULE 15MG
LEUCOVORINE SANDOZ CAPSULE 15MG
0 Review | Review toevoegen
FOLINEZUUR CAPSULE 15MG , dit is een receptplichtig product. U kunt het recept digitaal indienen via mijnapotheek.nl/recept .

Verzendkosten

€ 6,75

€ 0,00
Prijs per 10 ST
Aantal: 
Bestellen
 

Generieke naam : FOLINEZUUR CAPSULE 15MG
Inhoud: 10 ST
Leverancier: SANDOZ BV

 

zie bijsluiter

Leucovorine is een geneesmiddel dat wordt gebruikt om de bijwerkingen van sommige chemotherapieën te verminderen of te voorkomen. Het werkt door de werking van foliumzuur te versterken, een vitamine die essentieel is voor de groei en deling van cellen. Leucovorine kan ook de effectiviteit van sommige chemotherapieën verhogen door de tumorcellen gevoeliger te maken voor de behandeling.

Leucovorine kan echter ook bijwerkingen veroorzaken, zoals misselijkheid, braken, diarree, hoofdpijn, huiduitslag, allergische reacties en bloedafwijkingen. Sommige van deze bijwerkingen kunnen ernstig zijn en medische aandacht vereisen. Daarom is het belangrijk om de instructies van uw arts op te volgen en regelmatig bloedonderzoek te laten doen om uw gezondheid te controleren.

Leucovorine kan ook interacties hebben met andere geneesmiddelen, waardoor hun werking kan worden versterkt of verzwakt. Sommige geneesmiddelen die kunnen interageren met leucovorine zijn onder andere trimethoprim, sulfamethoxazol, pyrimethamine, methotrexaat, fluorouracil en fenytoïne. Het is daarom raadzaam om uw arts te informeren over alle geneesmiddelen die u gebruikt of van plan bent te gebruiken voordat u leucovorine inneemt.

Leucovorine is een nuttig geneesmiddel dat kan helpen om de bijwerkingen van sommige chemotherapieën te verminderen of te voorkomen, maar het heeft ook zijn eigen risico's en beperkingen. Het is daarom belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de werking, bijwerkingen en interacties van leucovorine en om uw arts te raadplegen als u vragen of problemen heeft over uw behandeling.
 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies