Categorieën

Receptplichtig / Bloedmiddelen / DIPYRIDAMOL SANDOZ RETARD CAPSULE MGA 200MG

DIPYRIDAMOL SANDOZ RETARD CAPSULE MGA 200MG

DIPYRIDAMOL SANDOZ RETARD CAPSULE MGA 200MG
DIPYRIDAMOL SANDOZ RETARD CAPSULE MGA 200MG
0 Review | Review toevoegen
DIPYRIDAMOL CAPSULE MGA 200MG , dit is een receptplichtig product. U kunt het recept digitaal indienen via mijnapotheek.nl/recept .

Verzendkosten

€ 6,75

€ 0,00
Prijs per 60 ST
Aantal: 
Bestellen
 

Generieke naam : DIPYRIDAMOL CAPSULE MGA 200MG
Inhoud: 60 ST
Leverancier: SANDOZ BV

 

zie bijsluiter




Dipyridamol is een medicijn dat de vorming van bloedstolsels in de bloedvaten tegengaat. Het wordt gebruikt om trombose te voorkomen, bijvoorbeeld na een hartklepoperatie, een beroerte of een TIA. Dipyridamol werkt door de bloedplaatjes minder kleverig te maken en door de bloedvaten te verwijden. Meestal wordt dipyridamol gecombineerd met een ander antistollingsmiddel, zoals acetylsalicylzuur of een oraal anticoagulans.

Dipyridamol kan bijwerkingen veroorzaken, vooral in het begin van de behandeling. De meest voorkomende bijwerkingen zijn hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, braken, diarree en pijn op de borst. Deze klachten zijn meestal mild en gaan vaak vanzelf over. Als ze ernstig of langdurig zijn, is het raadzaam om contact op te nemen met uw arts.

Dipyridamol kan ook interacties hebben met andere medicijnen, vooral met bloeddrukverlagende middelen, hartmedicijnen en theofylline. Het is belangrijk om uw arts te vertellen welke medicijnen u gebruikt of wilt gaan gebruiken, zodat hij of zij de juiste dosering kan bepalen en eventuele wisselwerkingen kan voorkomen.

Dipyridamol moet elke dag worden ingenomen, volgens het voorschrift van uw arts. De capsule moet in zijn geheel worden doorgeslikt met water of een andere drank, bij voorkeur tijdens de maaltijd. Het is niet verstandig om te stoppen met dipyridamol zonder overleg met uw arts, omdat dit het risico op trombose kan verhogen.
 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies