Categorieën

Receptplichtig / Bloedmiddelen / EFIENT TABLET FILMOMHULD 10MG

EFIENT TABLET FILMOMHULD 10MG

EFIENT TABLET FILMOMHULD 10MG
EFIENT TABLET FILMOMHULD 10MG
0 Review | Review toevoegen
PRASUGREL TABLET 10MG , dit is een receptplichtig product. U kunt het recept digitaal indienen via mijnapotheek.nl/recept .

Verzendkosten

€ 6,75

€ 0,00
Prijs per 28 ST
Aantal: 
Bestellen
 

Generieke naam : PRASUGREL TABLET 10MG
Inhoud: 28 ST
Leverancier: DAIICHI SANKYO NEDERLAND BV

 

EU nummer: EU/1/08/503/009
Voor de bijsluiter, zie eerste uitgifte informatie
en gebruik het EU nummer om in te loggen.

Efient is een medicijn dat de vorming van bloedstolsels in de bloedvaten voorkomt. Het wordt gebruikt bij mensen die een hartinfarct of angina pectoris hebben gehad en die een dotteroperatie of een stent hebben gekregen. Efient werkt door het remmen van een stofje in de bloedplaatjes, die een rol spelen bij het samenklonteren van het bloed. Door Efient te gebruiken, verkleint u de kans op een nieuwe hartinfarct of beroerte.

Efient kan echter ook bijwerkingen hebben, vooral bloedingen. U kunt sneller blauwe plekken krijgen, een bloedneus, bloedend tandvlees of bloed in de urine. Ook kunt u last hebben van een maagbloeding, die zich kan uiten als zwarte ontlasting of braken van bloed. Als u een van deze klachten heeft, moet u direct contact opnemen met uw arts. Ook als u koorts krijgt of zich erg moe voelt, kan dat wijzen op een ernstige bijwerking.

Efient kan ook interacties hebben met andere medicijnen, zoals sommige pijnstillers, ontstekingsremmers of antidepressiva. Deze medicijnen kunnen het effect van Efient versterken of verminderen, of de kans op bloedingen vergroten. Vertel daarom altijd aan uw arts of apotheker welke medicijnen u nog meer gebruikt, ook als het gaat om zelfzorgmiddelen of kruidenpreparaten.

Efient moet elke dag op een vast tijdstip worden ingenomen, meestal één tablet van 10 mg. De eerste keer krijgt u een hogere dosis van 60 mg om het effect sneller te bereiken. U moet Efient niet zomaar stoppen, tenzij uw arts dat zegt. Als u stopt met Efient, heeft u meer kans op trombose en kunt u weer klachten krijgen van uw hart of bloedvaten.
 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies