Categorieën

Receptplichtig / Bloedmiddelen / FENPROCOUMON SANDOZ TABLET 3MG

FENPROCOUMON SANDOZ TABLET 3MG

FENPROCOUMON SANDOZ TABLET 3MG
FENPROCOUMON SANDOZ TABLET 3MG
0 Review | Review toevoegen
FENPROCOUMON TABLET 3MG , dit is een receptplichtig product. U kunt het recept digitaal indienen via mijnapotheek.nl/recept .

Verzendkosten

€ 6,75

€ 0,00
Prijs per 50 ST
Aantal: 
Bestellen
 

Generieke naam : FENPROCOUMON TABLET 3MG
Inhoud: 50 ST
Leverancier: SANDOZ BV

 

zie bijsluiter

Fenprocoumon is een medicijn dat de bloedstolling vermindert. Het wordt gebruikt om trombose te voorkomen of te behandelen. Trombose is een aandoening waarbij er bloedstolsels ontstaan in de bloedvaten, die kunnen leiden tot ernstige complicaties zoals een hartinfarct, een beroerte of een longembolie.

Fenprocoumon werkt door de aanmaak van stollingsfactoren in de lever te remmen. Deze stollingsfactoren zijn nodig om het bloed te laten klonteren bij een wond. Fenprocoumon verlaagt dus de kans dat er ongewenste stolsels ontstaan in de bloedvaten.

Fenprocoumon moet elke dag rond dezelfde tijd worden ingenomen, meestal aan het eind van de middag of begin van de avond. De dosering wordt bepaald door de trombosedienst, die regelmatig het bloed controleert op de stollingstijd. De stollingstijd wordt uitgedrukt in INR (International Normalized Ratio). De INR moet binnen een bepaalde waarde blijven om het risico op bloedingen of trombose te verminderen.

Fenprocoumon kan veel interacties hebben met andere medicijnen, voeding en alcohol. Sommige medicijnen kunnen het effect van fenprocoumon versterken of verzwakken, waardoor de INR kan veranderen. Het is daarom belangrijk om altijd aan de trombosedienst en de apotheker te melden welke medicijnen u gebruikt of wilt gaan gebruiken, ook als het gaat om zelfzorgmiddelen, kruiden of voedingssupplementen.

Ook sommige voedingsmiddelen kunnen invloed hebben op de werking van fenprocoumon. Vooral voedingsmiddelen die veel vitamine K bevatten, zoals groene bladgroenten, koolsoorten, spinazie en broccoli, kunnen het effect van fenprocoumon verminderen. Het is niet nodig om deze voedingsmiddelen te vermijden, maar probeer wel een stabiel en gevarieerd voedingspatroon aan te houden.

Alcohol kan het effect van fenprocoumon versterken en het risico op bloedingen vergroten. Drink daarom niet meer dan één glas alcohol per dag en drink liever geen alcohol als u een verhoogde kans heeft op maagbloedingen.

Fenprocoumon kan ook bijwerkingen veroorzaken, zoals bloedingen, huiduitslag, jeuk, haaruitval en leverfunctiestoornissen. Raadpleeg uw arts als u last heeft van deze of andere bijwerkingen. Neem direct contact op met uw arts als u tekenen van een ernstige bloeding heeft, zoals grote blauwe plekken, bloed in de urine of ontlasting, bloedneus, bloedend tandvlees of hevige hoofdpijn.
 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies