Categorieën

Receptplichtig / Bloedmiddelen / FERO GRADUMET TABLET MGA 105MG FE

FERO GRADUMET TABLET MGA 105MG FE

FERO GRADUMET TABLET MGA 105MG FE
FERO GRADUMET TABLET MGA 105MG FE
0 Review | Review toevoegen
FERROSULFAAT TABLET MGA 105MGFE , dit is een receptplichtig product. U kunt het recept digitaal indienen via mijnapotheek.nl/recept .

Verzendkosten

€ 6,75

€ 0,00
Prijs per 30 ST
Aantal: 
Bestellen
 

Generieke naam : FERROSULFAAT TABLET MGA 105MGFE
Inhoud: 30 ST
Leverancier: TEOFARMA S.R.L.

 

zie bijsluiter



Fero gradumet is een ijzersupplement dat wordt gebruikt om bloedarmoede te behandelen of te voorkomen. Het bevat ijzer in een vorm die gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen en die minder maagklachten veroorzaakt dan andere ijzerpreparaten. De werking van fero gradumet is gebaseerd op het aanvullen van de ijzervoorraad in het lichaam, waardoor de aanmaak van rode bloedcellen wordt gestimuleerd. Rode bloedcellen zijn verantwoordelijk voor het vervoeren van zuurstof naar de weefsels en organen.

De interactie van fero gradumet met andere geneesmiddelen of voedingsmiddelen kan de opname of de werking van het ijzer beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om fero gradumet niet tegelijkertijd in te nemen met melk, koffie, thee, eieren, granen, calciumsupplementen of antacida. Deze producten kunnen een laagje vormen rond het ijzer, waardoor het minder goed wordt opgenomen. Het is ook raadzaam om fero gradumet niet te combineren met tetracyclines, levodopa, methyldopa, penicillamine of thyroxine, omdat deze geneesmiddelen de werking van het ijzer kunnen verminderen of verstoren. Het is aanbevolen om minstens twee uur te wachten tussen de inname van fero gradumet en deze producten.

De bijwerking van fero gradumet die het meest voorkomt is constipatie of verstopping. Dit kan worden voorkomen of verminderd door voldoende water te drinken, vezelrijke voeding te eten en regelmatig te bewegen. Andere mogelijke bijwerkingen zijn misselijkheid, braken, buikpijn, diarree, zwarte ontlasting, hoofdpijn of allergische reacties. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen na verloop van tijd. Als ze ernstig worden of aanhouden, is het raadzaam om een arts te raadplegen.
 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies