Categorieën

Receptplichtig / Bloedmiddelen / PRADAXA CAPSULE 110MG

PRADAXA CAPSULE 110MG

PRADAXA CAPSULE 110MG
PRADAXA CAPSULE 110MG
0 Review | Review toevoegen
DABIGATRAN ETEXILAAT CAPSULE 110MG , dit is een receptplichtig product. U kunt het recept digitaal indienen via mijnapotheek.nl/recept .

Verzendkosten

€ 6,75

€ 0,00
Prijs per 60 ST
Aantal: 
Bestellen
 

Generieke naam : DABIGATRAN ETEXILAAT CAPSULE 110MG
Inhoud: 60 ST
Leverancier: BOEHRINGER INGELHEIM BV

 

EU nummer: EU/1/08/442/018
Voor de bijsluiter, zie eerste uitgifte informatie
en gebruik het EU nummer om in te loggen.

Pradaxa is een medicijn dat de bloedstolling vermindert. Het wordt gebruikt om het risico op een beroerte of een bloedprop te verlagen bij mensen met een onregelmatige hartslag. Pradaxa werkt door een stofje in het bloed te blokkeren dat trombine heet. Trombine zorgt ervoor dat bloedplaatjes aan elkaar plakken en een prop vormen. Door trombine te remmen, voorkomt Pradaxa dat er bloedproppen ontstaan.

Pradaxa kan interacties hebben met andere medicijnen die ook de bloedstolling beïnvloeden, zoals aspirine, ibuprofen of warfarine. Deze medicijnen kunnen het effect van Pradaxa versterken of verminderen, waardoor het risico op bloedingen of trombose kan toenemen. Daarom is het belangrijk om uw arts te vertellen welke medicijnen u gebruikt voordat u Pradaxa gaat slikken.

Pradaxa kan ook bijwerkingen veroorzaken, zoals maagklachten, misselijkheid, diarree of hoofdpijn. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en gaan vanzelf over. Als u echter ernstige of langdurige bijwerkingen heeft, zoals bloed in uw urine of ontlasting, ongewone blauwe plekken of bloedneuzen, moet u direct contact opnemen met uw arts. Dit kunnen tekenen zijn van een ernstige bloeding die medische hulp nodig heeft.
 




Pradaxa is een antistollingsmiddel dat wordt gebruikt om trombose te voorkomen of te behandelen. Trombose is een aandoening waarbij er bloedstolsels ontstaan in de bloedvaten, die kunnen leiden tot ernstige complicaties zoals een beroerte of een longembolie. Pradaxa werkt door het remmen van een stofje in het bloed dat trombine heet. Trombine speelt een belangrijke rol bij de bloedstolling.

Pradaxa kan interacties hebben met andere geneesmiddelen, vooral met diegene die ook invloed hebben op de bloedstolling of de nierfunctie. Voorbeelden zijn NSAID's (zoals ibuprofen), sommige antibiotica (zoals rifampicine), sommige antischimmelmiddelen (zoals ketoconazol) en sommige hiv-middelen (zoals ritonavir). Het is daarom belangrijk om uw arts of apotheker te vertellen welke medicijnen u nog meer gebruikt, ook als het gaat om zelfzorgmiddelen of kruidenpreparaten.

Pradaxa kan ook bijwerkingen veroorzaken, die meestal mild tot matig zijn. De meest voorkomende bijwerkingen zijn bloedingen, blauwe plekken en maag-darmklachten. Bloedingen kunnen zich voordoen op verschillende plaatsen in het lichaam, zoals de neus, het tandvlees, de urine of de ontlasting. Als u een ernstige of langdurige bloeding krijgt, moet u direct contact opnemen met uw arts. Andere mogelijke bijwerkingen zijn bloedarmoede, overgevoeligheid, huiduitslag, jeuk en leverenzymstoornissen. Lees voor een volledig overzicht van de bijwerkingen altijd de bijsluiter van Pradaxa.

Pradaxa is verkrijgbaar in capsules of in granulaat (korrels) die u kunt oplossen in water. U moet Pradaxa innemen zoals voorgeschreven door uw arts. Meestal is dat twee keer per dag, met of zonder voedsel. Slik de capsules heel door met water en kauw er niet op. Als u het granulaat gebruikt, los het dan op in een glas water en drink het meteen op. Bewaar Pradaxa in de originele verpakking en houd het buiten bereik van kinderen.

Pradaxa is een effectief en veilig middel om trombose te voorkomen of te behandelen, maar het is belangrijk om het zorgvuldig te gebruiken en de instructies van uw arts of apotheker te volgen. Als u vragen heeft over Pradaxa, kunt u altijd contact opnemen met uw zorgverlener.
 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies