Categorieën

Receptplichtig / Antimicrobieel / BENZATHINEBENZYLPENICILLINE SDZ INJPDR 1,2ME+SV5ML

BENZATHINEBENZYLPENICILLINE SDZ INJPDR 1,2ME+SV5ML

BENZATHINEBENZYLPENICILLINE SDZ INJPDR 1,2ME+SV5ML
BENZATHINEBENZYLPENICILLINE SDZ INJPDR 1,2ME+SV5ML
0 Review | Review toevoegen
Dit is een receptplichtig product. U kunt het recept digitaal indien via deze link.

Verzendkosten

€ 6,75

€ 0,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Generieke naam: BENZYLPENICILLINE PDR INJSUSP 1.200.000IE(DEPOT)FL

Inhoud: 1 st
Leverancier: SANDOZ BV

zie bijsluiter

Benzathinebenzylpenicilline is een antibioticum dat behoort tot de penicilline-antibiotica. Het werkt tegen bepaalde bacteriën die infecties kunnen veroorzaken, zoals syfilis, erysipelas en wondroos. Het wordt meestal toegediend als een injectie in de spier of als een infuus in de ader. Het kan ook gebruikt worden om te voorkomen dat deze infecties terugkomen of complicaties veroorzaken.

Benzathinebenzylpenicilline kan bijwerkingen geven, zoals misselijkheid, diarree, schimmelinfecties in de mond of op de huid, braken, ontsteking van het mondslijmvlies of de tong, en pijn of zwelling op de injectieplaats. Soms kan het ook leiden tot een allergische reactie, die zich kan uiten als huiduitslag, jeuk, benauwdheid, koorts of flauwvallen. In dat geval moet u direct contact opnemen met uw arts.

Benzathinebenzylpenicilline moet voorzichtig gebruikt worden bij mensen die allergisch zijn voor penicilline of soja, of die astma of nier- of leverproblemen hebben. Het kan ook een wisselwerking hebben met andere medicijnen, zoals antistollingsmiddelen of methotrexaat. Vertel uw arts daarom altijd welke medicijnen u nog meer gebruikt.

Als u benzathinebenzylpenicilline krijgt voor syfilis of de ziekte van Lyme, kunt u binnen 12 uur na de injectie griepachtige verschijnselen en hartkloppingen krijgen. Dit wordt de Jarisch-Herxheimer reactie genoemd en komt doordat de bacteriën snel afsterven. U kunt dan paracetamol nemen om de klachten te verminderen. Soms is het nodig om de dosis te verlagen of de behandeling tijdelijk te stoppen.
 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies