Categorieën

Corona / SARS-CoV-2 antigeen snel test

SARS-CoV-2 antigeen snel test
SARS-CoV-2 antigeen snel test

Snelle gevalideerde SARS-CoV-2 antigeen test. Alleen geschikt voor zorgprofessional.

Verzendkosten

€ 0,00 

€ 220,00
€ 150,00
Prijs per doos (25 stuks)

 

Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen

| Meer

Beoogd gebruik
Het product is bedoeld voor kwalitatieve detectie van antigeen tegen SARS-CoV-2 in klinische monsters (neusuitstrijkje). De test is gevalideerd voor gebruik met een sensitiviteit van 92 % en specificiteit van 99,25%. 

De COVID-19 Rapid AntigenTest is een "Corona"-antigeen sneltest, die gebruikt wordt bij het opsporen van SARS-CoV-2 antilgenen. Integenstelling tot de COVID-19 Rapid anitbody test is deze test niet afhankelijk van de incubatie tijd van het lichaam om antilichamen te vormen.

Deze test dient te worden gebruikt door professionals, bijvoorbeeld wanneer het werk gepaard gaat met fysiek klantcontact om extra zekerheid te kunnen verkrijgen. De test is niet toegelaten voor thuisgebruik als zelftest. 

Het is dus geen virus-RNA-test (PCR-test). Testresultaten moeten altijd beoordeeld te worden door een daartoe aangewezen arts en zullen niet gebruikt dienen te worden als het enige criterium om besmetting met het SARS-CoV-2 ("Corona") virus vast te stellen of uit te sluiten. 

Let op: komen de testresultaten niet overeen met eventuele klachten, of is de test positief, neem dan altijd contact op met de huisarts.

De geteste persoon dient zich altijd -ongeacht de uitslag van de test- aan alle voorzorgsmaatregelen volgens het RIVM te houden. In tegenstelling tot de antilichaam test is deze test niet afhankelijk van de incubatietijd om zelf antilichamen te vormen.

Samenvatting
Coronavirus, als een grote virusfamilie, is een enkelvoudig positief streng RNA-virus met envelop. Van het virus is bekend dat het een ernstige ziekte veroorzaakt, zoals verkoudheid, respiratoir syndroom in het Midden-Oosten (MERS) en ernstig acuut ademhalingssyndroom (SARS). Het kerneiwit van SARS-CoV-2 is het N-eiwit (Nucleocapsid), een eiwitcomponent die zich in het virus bevindt. Het is relatief geconserveerd onder beta-coronavirussen en wordt vaak gebruikt als gereedschap voor de diagnose van coronavirussen. ACE2, als een sleutelreceptor voor SARS-CoV-2 om cellen binnen te dringen, is van groot belang voor het onderzoek naar virale infectiemechanismen.

Beginsel
De huidige testkaart is gebaseerd op de specifieke antilichaam-antigeenreactie en immunoanalyse-technologie. De testkaart bevat colloïdaal goud gelabeld SARS-CoV-2 N proteïne monoklonaal antilichaam dat vooraf is gecoat op het combinatiekussen, passend SARS-CoV-2 N eiwit monoklonaal antilichaam geïmmobiliseerd op het testgebied (T) en corresponderend antilichaam in de kwaliteitscontrole gebied (C ). Tijdens het testen combineert het N-eiwit van het monster met het colloïdaal goud gelabelde SARS-CoV-2 N-eiwit monoklonaal antilichaam dat vooraf is gecoat op het combinatiekussen. De conjugaten migreren onder capillaire werking naar boven en worden vervolgens opgepakt door het monoklonale N-proteïne-antilichaam geïmmobiliseerd in het testgebied (T). Hoe hoger het gehalte aan N-proteïne in het monster, hoe meer de conjugaatvangst en hoe donkerder de kleur in het testgebied is. Als er geen virus in het monster zit of als het virusgehalte lager is dan de detectielimiet, dan is er geen kleur aangetoond in het testgebied (T). Ongeacht de aan- of afwezigheid van het virus in het monster, verschijnt er een paarse streep in het kwaliteitscontrolegebied (C). De paarse streep in het kwaliteitscontrolegebied (C) is een criterium om te beoordelen of er wel of niet voldoende monster is en waar de chromatografie normaal is.De COVID-19 Rapid AntgeenTest is een "Corona"-antigeen sneltest, die gebruikt wordt bij het opsporen van SARS-CoV-2 antiligenen in het bloed. COVID-19 is de luchtwegaandoening, veroorzaakt door het SARS-CoV-2 coronavirus. Deze test dient te worden gebruikt door professionals, bijvoorbeeld wanneer het werk gepaard gaat met fysiek klantcontact om extra zekerheid te kunnen verkrijgen. De test is niet toegelaten voor thuisgebruik als zelftest. Om misbruik te voorkomen, moet u een vragenlijst doorlopen en moeten wij uw aanvraag autoriseren. Na onze goedkeuring ontvangt u een COR-code die u nodig heeft om dit product te bestellen.


Test uitvoering: 
Samenstelling
Het product bestaat uit testkaarten, gebruiksaanwijzing, monsterbehandelingsoplossing. Het zit in de meeste kaartentassen en bevat een SARS-CoV-2-antigeendetectiekaart en een pakje droogmiddel.
De testkaart bestaat uit een gouden standaardmat (gecoat met colloïdaal gelabeld SARS-CoV-2 N-proteïne monoklonaal antilichaam), smaple mat, nitrocellulosemembraan (testgebied (T) is gecoat met een SARS-CoV-2 N proteïne monoklonaal antilichaam; de kwaliteitscontrolegebied (C) is bekleed met geit-antimuisantilichaam), absorberend papier en hydrofoob stijve kaart.

Voor de detectie van negatief referentiemateriaal moet het negatieve detectiepercentage 100% zijn.
4. Nalevingsgraad van positieve referentieproducten
Voor de detectie van positief referentiemateriaal moet het positieve detectiepercentage 100% zijn.
5. Herhaalbaarheid
Voor de detectie van zakelijk referentiemateriaal P2 en P4 moeten de resultaten positief zijn en moet de kleurweergave uniform zijn.
6. Kruisreactiviteit
Kruisreactiviteit: dit testapparaat heeft geen kruisreactiviteit met endemisch humaan coronavirus OC43, influenza A-virus, influenza B-virus, respiratoir syncytieel virus, adenovirus, EB-virus, mazelenvirus, cytomegalovirus, rotavirus, Norovirs, bofvirus, varicella zoster-virus, mycoplasma pneumoniae, Humaan metapneumovirus.

Voorzorgsmaatregelen
1. De test is alleen geschikt voor professionals om hulpdiagnose te gebruiken. Gebruik geen verlopen producten.
2. Niet in de vriezer bewaren of gebruiken na de vervaldatum (zie de verpakking voor de vervaldatum).
3. Vermijd overmatige temperatuur en vochtigheid in de experimentele omgeving. De reactietemperatuur moet 15-30 C zijn en de vochtigheid moet lager zijn dan 70%.
4. De testkaartzak bevat droogmiddel en mag niet oraal worden ingenomen.
5. Draag tijdens het testen beschermende kleding, een medisch masker, handschoenen en een veiligheidsbril.
6. Gebruik de testkaart niet met een gebroken enkele verpakking, onduidelijke markeringen en na de vervaldatum.
7. Gooi gebruikte monsters, testkaarten en ander afval weg in overeenstemming met de relevante lokale wet- en regelgeving.


 
Laatst bekeken producten
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.