Categorieën

DNA testen / Life-Style DNA testen / Genetische lactose intolerantie test

Genetische lactose intolerantie test

Genetische lactose intolerantie test
Genetische lactose intolerantie test
0 Review | Review toevoegen
Snelle DNA test om te bepalen of u een genetische intolerantie voor lactose heeft.

Verzendkosten

€ 0,00

€ 150,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Wat is het?
Een Genetische Lactose Intolerantie Test  is een snelle en nauwkeurige back-to-lab test die bij individuen bepaalt of ze drager zijn van de genvariaties die verband houden met primaire lactose-intolerantie.
Lactose-intolerantie is een veelvoorkomend probleem met de spijsvertering, waarbij het lichaam er niet in slaagt voldoende lactase enzym aan te maken. Het lactase-enzym is nodig om lactose af te breken, de suiker die voornamelijk in zuivel zit in producten zoals melk.
De Genetische Lactose Intolerantie Test is niet-invasief, er is slechts een eenvoudig wanguitstrijkje nodig.
Onze interne wetenschappers analyseren het DNA-monster van het wanguitstrijkje om te zoeken naar veranderingen (mutaties/
variaties) op specifieke locaties van het MCM6-gen - het gen dat helpt bij het reguleren van de productie van het lactase-enzym.
Als variaties worden gedetecteerd, geeft dit aan dat het individu lactase-non-persistentie heeft, ook wel bekend als primaire lactose-intolerantie.

Waarom is deze test nuttig?
Primaire lactose-intolerantie is wereldwijd de meest voorkomende vorm van lactose-intolerantie.
Omdat het een erfelijke spijsverteringskwestie is, kan het worden doorgegeven aan kinderen als ze twee exemplaren van de recessieve 'lactase non-persistentie'-allelen van hun ouders.
Dit betekent dat individuen een hoger risico lopen om primaire lactose-intolerantie te erven als ze een eerstegraads hebben
familielid (kinderen, ouders, broers en zussen) bij wie primaire lactose-intolerantie is vastgesteld.
Er is geen remedie voor primaire lactose-intolerantie, maar het kan gemakkelijk worden beheerd met een lactosevrij dieet.
Een genetische lactose-intolerantietest kan de mogelijkheid van primaire lactose bevestigen of juist uitsluiten van de  intolerantie, waardoor mensen de juiste diagnose en behandeling kunnen zoeken.

Wie zou deze test moeten doen?
De test is nuttig voor:
  • Personen die symptomen ervaren zoals een opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree (soms gevolgd door obstipathie), maagkrampen/gerommel, misselijkheid of braken
  • Mensen met naaste familieleden bij wie de diagnose primaire lactose-intolerantie is gesteld wordt vaak doorgegeven aan eerstegraads familieleden (d.w.z. ouders op kinderen)
  • Personen die een lactosevrij dieet hebben gevolgd en primaire lactose intolerantie willen uitsluiten, zodat ze de juiste behandeling kunnen zoeken
Resultaat: 5 werkdagen na ontvangst monster op het lab.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.