Categorieën

Receptplichtig / Parasieten / METRONIDAZOL AUROBINDO TABLET 500MG

METRONIDAZOL AUROBINDO TABLET 500MG

METRONIDAZOL AUROBINDO TABLET 500MG
METRONIDAZOL AUROBINDO TABLET 500MG
0 Review | Review toevoegen
METRONIDAZOL TABLET 500MG , dit is een receptplichtig product. U kunt het recept digitaal indienen via mijnapotheek.nl/recept .

Verzendkosten

€ 6,75

€ 0,00
Prijs per 20 ST
Aantal: 
Bestellen
 

Generieke naam : METRONIDAZOL TABLET 500MG
Inhoud: 20 ST
Leverancier: AUROBINDO PHARMA BV

 

zie bijsluiter

Metronidazol is een antibioticum dat bepaalde bacteriën en parasieten doodt, zoals amoeben en trichomonas. Het wordt gebruikt bij verschillende soorten infecties, zoals infecties van het maagdarmkanaal, de geslachtsorganen, de mond, de keel en de huid. Het kan ook helpen bij ernstige rosacea, een huidaandoening met rode vlekken en puistjes.

Metronidazol kan op verschillende manieren worden toegediend: als tabletten, drank, zetpillen of gel voor in de vagina. De dosering en de duur van de behandeling hangen af van de soort infectie en de ernst ervan. Het is belangrijk om de kuur helemaal af te maken, ook als de klachten al over zijn. Zo voorkomt u dat de infectie terugkomt of dat de bacteriën of parasieten ongevoelig worden voor metronidazol .

Metronidazol kan bijwerkingen veroorzaken, zoals hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, een metaalsmaak in de mond en een verminderde eetlust. Sommige mensen kunnen ook last krijgen van pijn of irritatie in de vagina als ze metronidazol als gel gebruiken . Een ernstige bijwerking die kan optreden is een allergische reactie met huiduitslag, jeuk, zwelling of benauwdheid. Neem dan direct contact op met uw arts.

Metronidazol kan ook wisselwerkingen hebben met andere medicijnen. Zo kan het de werking van bloedverdunners versterken en de bloedspiegel van lithium verhogen. Vertel uw arts of apotheker daarom altijd welke medicijnen u nog meer gebruikt, ook die zonder recept .

Een belangrijke waarschuwing bij metronidazol is dat u geen alcohol mag drinken tijdens de behandeling en tot twee dagen na de laatste dosis. Alcohol kan namelijk een heftige reactie veroorzaken met metronidazol, waardoor u zich erg ziek kunt voelen. U kunt dan last krijgen van een rood gezicht, misselijkheid, braken, duizeligheid, hoofdpijn en benauwdheid .

Metronidazol is een effectief middel tegen bepaalde infecties, maar het heeft ook nadelen en risico's. Gebruik het daarom alleen op advies van uw arts en volg de instructies goed op. Raadpleeg uw arts of apotheker als u vragen of klachten heeft over metronidazol.
 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.