Categorieën

LDA / Aripiprazol 1 mg caps, 90 stuks

Aripiprazol 1 mg caps, 90 stuks

Aripiprazol 1 mg caps, 90 stuks
Aripiprazol 1 mg caps, 90 stuks
0 Review | Review toevoegen
Voor de LDA capsules is een recept vereist.

Verzendkosten

€ 6,75

€ 51,58
Prijs per 90 stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Inhoud: 90 stuks

Lees bijsluiter

Low dose aripiprazol is een geneesmiddel dat behoort tot de groep van atypische antipsychotica. Het heeft een invloed op de werking van bepaalde stoffen in de hersenen, vooral dopamine. Het wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende psychische aandoeningen, zoals psychose, schizofrenie, manie, depressie, onrust en tics.

Low dose aripiprazol kan verschillende interacties hebben met andere geneesmiddelen. Sommige geneesmiddelen kunnen de werking van aripiprazol versterken of verminderen, of de kans op bijwerkingen vergroten. Het is daarom belangrijk om uw arts of apotheker te vertellen welke andere geneesmiddelen u gebruikt of wilt gaan gebruiken. Dit geldt ook voor kruidenmiddelen en voedingssupplementen.

Low dose aripiprazol kan ook bijwerkingen veroorzaken. De meest voorkomende bijwerkingen zijn slapeloosheid, rusteloosheid, angst, hoofdpijn, duizeligheid, bewegingsstoornissen, slaperigheid, wazig zien, speekselvloed, misselijkheid, braken, maagdarmklachten en vermoeidheid. Sommige bijwerkingen kunnen ernstig zijn, zoals een verhoogde bloedsuikerspiegel, een verlaagde bloeddruk, een verhoogde hartslag, een verlengd QT-interval op het hartfilmpje, een verhoogd risico op beroerte of bloedpropjes, een verhoogd prolactinegehalte in het bloed (dat kan leiden tot borstvorming en melkafscheiding bij mannen en vrouwen), een verhoogd cholesterolgehalte in het bloed en gewichtstoename. Raadpleeg uw arts als u last heeft van deze of andere bijwerkingen.

Low dose aripiprazol moet met zorg worden gebruikt bij mensen met bepaalde aandoeningen of risicofactoren, zoals epilepsie, diabetes, het syndroom van Sjögren, een vergrote prostaat, hart- en vaatziekten, lever- of nierproblemen, zwangerschap of borstvoeding. Overleg met uw arts of u dit geneesmiddel mag gebruiken en of u extra controles nodig heeft.

Low dose aripiprazol moet volgens voorschrift van de arts worden ingenomen met een half glas water. De dosering en de duur van de behandeling hangen af van de aandoening waarvoor u het gebruikt en uw persoonlijke situatie. Volg altijd de aanwijzingen van uw arts op en lees de bijsluiter goed door voor meer informatie over dit geneesmiddel.
 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies