Categorieën

DNA testen / Relatie test / Tweeling homozygoot DNA test

Tweeling homozygoot DNA test

Tweeling homozygoot DNA test
Tweeling homozygoot DNA test
0 Review | Review toevoegen
DNA test om te bepalen of er werkelijk sprake is van een ééneiïge tweeling.

Verzendkosten

€ 0,00

€ 185,00
€ 165,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Tweeling homozygoot DNA test
 

Een arts kan vaak bepalen of  tweelingen identiek zijn (één-eiig) of twee-eiïg (broederlijk) door het onderzoek van de placenta (s) bij de geboorte:

  • Identieke tweelingen delen een placenta
  • Broederlijke tweelingen meestal hebben twee aparte placenta 

Maar als de placenta werden weggegooid of beschadigd voordat tweeling zygositiet werd vastgesteld, kan een tweeling zygositeit DNA-test definitieve antwoorden geven die een gezin nodig heeft.

De reden om de test te doen is vaak ingegeven door nieuwsgierigheid maar kan ook een medische achtergrond hebben als er sprake zou zijn van het onderling doneren van bloed of organen. In dat geval is het van groot belang te weten of een tweeling eeneiig is. Ze zijn dan namelijk genetisch gelijk en beschikken dus over een identiek DNA patroon.

Door een vergelijking van de DNA-profielen van tweeling broers en zussen, kunnen we met zekerheid bepalen of ze identiek zijn (ééneiig) of twe-eiig. Identieke tweelingen hebben overeenkomende DNA-profielen, terwijl twee-eiige tweelingen niet.  Identieke tweelingen hebben overeenkomende DNA-profielen, omdat ze het product zijn van een zygote (een eicel die is bevrucht door een zaadcel) dat verdeeld is tijdens de eerste ontwikkeling.  In tegenstelling, twe-eiige tweelingen hebben geen overeenkomende DNA-profielen; hun genetische profielen zal er uitzien zoals die van twee niet-tweeling broers en zussen. Dit komt omdat twee-eiige tweelingen het product zijn van twee zygotes (twee eicellen die werden bevrucht door twee zaadcellen).
 

Hoe werkt een tweeling DNA test?

U ontvangt na ontvangst van de betaling van ons een testset waarmee u de DNA monsters kunt nemen. Het is belangrijk dat u de monsters zorgvuldig neemt en er voor zorgt dat de monsters niet vervuild raken met ander DNA. Iedere testkit is voorzien van een uniek serie nummer. Binnen in het pakket bevindt zich een contract. Dat contract regelt de strikte vertrouwelijkheid tussen u en het uitvoerend laboratorium. Tevens wordt via dat contract door u aangegeven dat geen persoonlijke rechten van de betrokkenen zijn aangetast en dat de testen in worden gezonden met de uitdrukkelijke toestemming van de betrokken partijen.
De test wordt uitgevoerd door een gerenomeerd laboratorium. In het pakket zit een gefrankeerde envelop die u kunt gebruiken om het op te sturen.

De testresultaten zijn enkel slechts beschikbaar voor privé en persoonlijke doeleinden. Voor rechtsgeldige doeleinden, vraagt u dan bij ons naar de mogelijkheden.
Standaard wordt de test uitgevoerd op 25 loci (dit in tegenstelling tot vele andere aanbieders die slechts op 16 loci testen).
 

Geteste partijen
1 set van een tweeling 


Resultaat:
Binnen 2 werkdagen na ontvangst monster (in laboratorium)

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies