Categorieën

4-Aminopyridine / aminopyridine-4 capsules - 90 stuks

aminopyridine-4 capsules - 90 stuks

aminopyridine-4 capsules - 90 stuks
aminopyridine-4 capsules - 90 stuks
0 Review | Review toevoegen
Recept verplicht In sterkte van 5 mg, 7,5 mg , 15 mg of 20 mg verkrijgbaar

Verzendkosten

€ 6,75

€ 33,00
Prijs per 90 caps
Aantal: 
Bestellen
 

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

  • Als u allergisch of overgevoelig bent voor 4-Aminopyridine of voor één van de andere stoffen die in dit geneesmiddel zitten.
  • Als u epilepsie heeft of in het verleden epileptische aanvallen heeft gehad.
  • Als u een verminderde werking van de nieren heeft.
     

Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit geneesmiddel?

  • Als u benauwd bent door een longaandoening, zoals astma of COPD. Door deversterkte aanmaak van slijm in de longen kan de benauwdheid toenemen.
  • Als u een vertraagde hartslag of een andere aandoening aan het hart heeft


Kies bij opties de gewenste sterkte: 5 mg, 7,5 mg, 15 mg of 20 mg

4-aminopyridine is een geneesmiddel dat gebruikt wordt bij multiple sclerose (MS), een ziekte waarbij de isolerende laag rond de zenuwcellen beschadigd raakt. 4-aminopyridine kan de geleiding van de zenuwimpulsen verbeteren of in stand houden door bepaalde kaliumkanalen te blokkeren. Dit kan leiden tot een vermindering van de vermoeidheid en een verbetering van de spierkracht en het loopvermogen bij sommige MS-patiënten.

4-aminopyridine mag niet gebruikt worden door mensen die allergisch zijn voor deze stof, die epilepsie hebben of die een verminderde nierfunctie hebben. Ook moet men voorzichtig zijn als men hartproblemen, infecties of een verhoogd risico op epileptische aanvallen heeft. 4-aminopyridine kan interacties hebben met andere geneesmiddelen, zoals cimetidine, metformine en bètablokkers. Daarom moet men altijd de arts of apotheker raadplegen voordat men 4-aminopyridine gaat gebruiken.

De gebruikelijke dosis van 4-aminopyridine is 10 mg tweemaal per dag, met een interval van minstens 12 uur. De tabletten moeten heel doorgeslikt worden met water en niet op een lege maag ingenomen worden. De behandeling moet na 2 tot 4 weken geëvalueerd worden om te zien of er een verbetering is in het loopvermogen. Als er geen verbetering is, moet de behandeling gestopt worden.

De meest voorkomende bijwerkingen van 4-aminopyridine zijn duizeligheid, slaperigheid, hoofdpijn, wazig zien, tintelingen of een doof gevoel in de handen of voeten, pijn, rugklachten en slapeloosheid. In zeldzame gevallen kunnen er ernstige bijwerkingen optreden, zoals epileptische aanvallen, allergische reacties, hartritmestoornissen of infecties van de urinewegen. Als men last krijgt van deze of andere bijwerkingen, moet men onmiddellijk contact opnemen met de arts of apotheker.
 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.